Portal Home > Knowledgebase > Articles Database > Need help,XEN VPS node suddenly unstable these days, down again and again


Need help,XEN VPS node suddenly unstable these days, down again and again




Posted by Leo2050, 10-07-2014, 10:55 PM
Hello I've a SolusVM XEN VPS node since 11/07/2013, so far so good until these days(from this month) It's down again and again without any special error. There are some "Call Trace" error code can be found by KVM console for every down time,but I don't know what it means. Server will back online after cold reboot, but it will crash again in anytime, maybe 30 minutes or 3 hours or 2 days. And I can't find any special error message in dmesg or /var/log/message I've update the kernel and xen to the last version by xen4centos yum. kernel:3.10.55-11.el6.centos.alt.x86_64 xen:2.4.5 I tried backup all the VPSes use solusvm autoftpbackup function 1 hour ago after a cold reboot, and I found ssh console shows something like "kernel:BUG: soft lockup - CPU#0 stuck for 23s!" sometimes, but server still working,everything seems fine. About 30 minutes later, server crash again. no error show on ssh console and top command shows load average: 7.49, 7.46, 7.72 at crash time. but kvm console shows the same error code as before. I've uploaded the screenshots of 3 down issues via KVM console. Please give some advice if you know something about it Attached Thumbnails          

Posted by net, 10-07-2014, 11:06 PM
Moved > Hosting Security and Technology.

Posted by SecureAX, 10-07-2014, 11:20 PM
Hi, By any chance this is a Dell server?

Posted by DewlanceHosting, 10-08-2014, 12:33 AM
Leo2050 If show kernel bug then upgrade your OS kernel to latest version or downgrade to CentOS 5. Xen work perfectly on CentOS 5.latest and another trick is downgrading Xen 4x to Xen 3.x

Posted by Leo2050, 10-08-2014, 07:21 PM
SecureAX It's not a Dell server @DewlanceHosting OS kernel already upgrade to the latest, I think it's too risk to a live VPS node OS downgrade Update: The datacenter replaced all the memory and upgraded RAID card driver for me, working fine 20 hours since that.



Was this answer helpful?

Add to Favourites Add to Favourites    Print this Article Print this Article

Also Read
IPMI security (Views: 344)
VPSBD.NET DOWN....??? (Views: 301)
Other than modernbill (Views: 330)